ÁTFOGÓ ÉS SPECIFIKUS CÉLOK

A „Pátria Sajószentpéter” városfejlesztő közösség célja egy erős települési közösség felépítése, a közösségi terek fejlesztésével, a hagyományok és a települési identitás erősítésével, valamint a város lakosságmegtartó képességének növelésével. A stratégia célkitűzései széles körű részvétel biztosítása mellett történt tervezési folyamat során alakultak ki, ahol az érintettek, a város lakossága, a civil szféra, az intézmények, a helyi akciócsoportok tagjai elemezték a város helyzetét, majd terveztek, jövőképet alkottak, és célokat, a szükségleteken alapuló fejlesztési irányokat határoztak meg mindvégig konszenzusos megoldásokra törekedve.

A beavatkozás elsődleges célja egy a meglévő igényekre épülő, rugalmas, innovatív, széles körű közösségi kezdeményezéseket támogató infrastruktúra kialakítása, amely lehetőséget nyújt a helyi társadalom kapcsolatrendszerének kialakítására, együttműködésének, közösségi életének építésére.

A beavatkozás alapvető célja a közösségek megerősítése, a sajószentpéteri identitás és lokálpatriotizmus erősítése, a helyi kultúra megismertetése.

A városi identitás növelését támogató elképzelések támogatása.

Az érintett lakosság és az intézmények közötti kapcsolatok kiépítésének erősítése.

Az így kialakult közösségfejlesztési célok hozzájárulnak a helyi közösségi értékek megerősödéséhez, de elősegítik a gazdasági boldogulást is azt, hogy a közösség megélhetési lehetőségei bővüljenek. A célkitűzések teljesülése hatással lesz a városra és környékére is.

Adatvédelem

TOP-7.1.1-16-2017-00100     © 2018 - 2019     patria@sajoszentpeter.hu